Καλλιτεχνικό σκάκι-Προχωρημένοι-άσκηση 1

Καλλιτεχνικό σκάκι – επίπεδο :προχωρημένοι

ΆΣΚΗΣΗ 01

Καλλιτεχνικό σκάκι-Προχωρημένοι-άσκηση 1 – Μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με το αγαπημένο μου άθλημα ,το σκάκι φυσικά.Αφορμή στάθηκε το γεγονός οτι ανακάλυψα κάτι ξεχασμένα σκακιστικά προβλήματα που είχα λύσει στα πρώτα μου σκακιστικά βήματα (μιλάμε για πολλά χρόνια πριν). Έτσι λοιπόν σας τα παρουσιάζω σαν μία σειρά προβλημάτων,Αυτό είναι το πρώτο της σειράς.

Για να σας δω λοιπόν σε αυτό το πρόβλημα;;; Ένα σκακιστικό πρόβλημα για δυνατούς λύτες.Έχετε όσο χρόνο θέλετε για να το βρείτε.

Μπορείτε αν θέλετε να μας στείλετε τις απαντήσεις σας, αν πιστεύετε ότι το βρήκατε.Εμείς θα κοινοποιήσουμε μόνο τις λάθος απαντήσεις και στο τέλος θα κοινοποιήσουμε και τις σωστές ,έτσι για να μην αντιγράφετε μερικοί-μερικοί.

Ο νικητής ΚΕΡΔΙΖΕΙ ………. την ικανοποίηση οτι το βρήκε φυσικά !!!!

Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε 2 κινήσεις.

Η απάντηση θα αποκαλυφθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ , μέχρι τότε ακονίστε το μυαλό σας

ΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

1.Ιη1 αν η απάντηση των μαύρων είναι 1…Ργ1 τότε 2.Ιζ3 ματ , αν 1…Ργ3 τότε 2.Ββ4 ματ , αν 1…Ρε1 τότε 2.Βε2 ματ και αν 1…Ρε3 τότε Βδ4 ματ.

Print Friendly, PDF & Email
5 - 0

Thank You For Your Vote!

Sorry You have Already Voted!

twinsfun

Γεια σας και χαρά σας Είμαι ο twinsfun δηλαδή ο μπαμπάς Γιάννης , δημιουργός και διαχειριστής του twinsfun.gr. Αν και ο χρόνος μας είναι περιορισμένος προσπαθούμε με την Φαίδρα και τον Θανάση να φτιάξουμε κάτι που θα σας αρέσει ,θα σας διασκεδάσει και αν καταφέρουμε να προάγουμε και την μάθηση μέσα από αυτό θα μας ευχαριστούσε ιδιαίτερα.Καλή διασκέδαση λοιπόν και αν έχετε ιδέες για υλικό που θα θέλατε να δείτε στο twinsfun.gr μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email από την φόρμα επικοινωνίας μας,θα χαρούμε να τις διαβάσουμε και ίσως να τις υιοθετήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση